"Det är okej att känna."

De flesta av er som läser detta har förmodligen redan sett den här kortfilmen nedan, (vilken är skapad av organisationen Ung Cancer), då den spreds som en löpeld främst under hösten 2011 då den kom ut.
Just själva citatet "Det är okej att känna" kommer från en onkologsköterska som förstod vikten av att ta tag i sina känslor direkt när man känner dom och inte trycka undan dom på grund av att det i samhället inte är socialt accepterat.
Har ni däremot inte tittat på filmen så tycker jag verkligen att ni ska ta tillfället i akt och se den nu. Själv får jag tårar i ögonen varje gång jag ser den.

Dock tycker jag att filmens budskap "Det är okej att känna" inte bara är något som gäller cancersjuka utan att det faktiskt är något som alla vi människor borde ha i bakhuvudet.

Det ÄR okej att vara förbannad, ledsen och att känna saknad. Att sparka, skrika och kanske till och med smälla i dörren i fall det får en att må bättre. MEN det är också okej att ibland vara glad och skratta. Att känna lycka och våga tycka att man är bra på något. För det är vi alla, även fast man kanske inte alltid vågar erkänna det, vare sig det handlar om att göra det för sig själv eller någon annan. Glöm inte det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0