Tre dagar i huvudstaden

Hej hallå där!
Nu är jag åter igen hemma igen efter tre underbara dagar i huvudstaden med bästa vän. Vi har som sagt haft det superbra, det enda som var lite segt var dock resan dit och hem med buss, men annars kunde det inte ha varit bättre!


Första dagen hann vi inte göra så mycket. När vi väl var framme blev det att promenixa till hotellet för att lägga in våra väskor på rummet. Efter det ringde vi Frida och kicken som redan var på plats i Stockholm, fixade oss iordning och gav oss iväg mot tunnelbanan för att sedan möta upp dem. När vi käkat var planerna att vi skulle hinna gå på bio, men i och med att vi var sena samt att det inte fanns några platser kvar till den filmen vi ville se så slutade det med att vi gick och satte oss på ett café, bara snackade och hade det mysigt.

Följande morgon hade jag och Agnes planer på att göra stan, så vi gick upp i hyfsad tid så att vi hann med att äta frukost på hotellet. När vi gjort oss klara tog vi tunnelbanan in mot stan och gick omkring där i x-antal timmar. Under dessa x-antal timmar lyckades vi samla på oss en heldel kassar (förvånad någon?) så tillsist satte vi oss för att ta en sen lunch i gallerian. Innan vi bestämde oss för att börja dra oss för att ta tunnelbanan tillbaka besökte vi ytterligare några affärer för att köpa endast lite småsaker. Väl på hotellet bytte vi kläder och snyggade till oss lite snabbt, sedan blev det att springa mot tunnelbanan. Kan även här passa på att tillägga att springa i högklackat är ett stort "NoNo". Detta gäller speciellt för oss som är ovana vid denna typ av sko. Holy macarony.

Innan vi gick in i Globen mötte vi upp Frida och kicken. Precis vid insläppet och säkerhetskontrollen var jag tvungen att lägga ifrån mig min systemkamera eftersom dessa inte var tillåtna att ta med sig in och detta är anledningen till varför jag inte har några bra bilder från konserten. Blev verkligen jätte besviken :(.
Väl inne i Globen kollade vi runt lite och träffade även på Hannah och Cecilia.

Våra platser intog vi rätt god tid innan hela altet körde igång. Eller ja, det trodde vi i alla fall, tills dess att en man kommer fram och frågar oss om han får titta på våra biljetter. Givetvis visar det sig att vi har satt oss på fel läktare så vi får resa på oss, gå runt halva globen, haha, och sedan inta våra riktiga platser. Som lite plåster på såren var dessa platser mycket bättre och vi satt fem meter från scenen (!!).

Själva konserten i övrigt var grym, Rihanna var riktigt duktig och gav verkligen järnet trots kollapsen som hon varit med om dagen innan, stackaren. Calvin Harris som var förband skötte sig utmärkt. Det tråkiga var att folk var så dåliga på att ge honom respons. Jag och Agnes satt och hoppade upp och ner på våra platser och sjöng med i varenda låt medans majoriteten av globen bara satt stilla och tittade. Det var nästan så att man skämdes, jag menar kom igen, killen gjorde ju precis allt han kunde för att få igång publiken. Är inte det tillräckligt så vet jag inte vad.

När vi skulle ta oss till tunnelbanan då konserten var över blev läget aningen problematiskt. Detta berodde på att hela globen hade precis samma sak i tankarna. Efter att ha stått och köat hur länge som helst och frusit rumporna av oss hamnade vi tillsist på vårt hotellrum där det första vi gjorde var att slänga oss i sängarna.

Sista dagen gick jag och Agnes omkring lite i gamla stan och tittade. Innan vi gick mot bussen käkade vi supergod pasta inne på Vapiano. Mätta och nöjda begav vi oss sedan mot pressbyrån för lite "nödvändiga inköp" och slutligen terminalen. Bussresan hemåt var som jag nämnde tidigare rätt seg, men vi klarade oss igenom den galant :).Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0